Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 25 Жов 2024, 02:17:44

Вас вітає Гудимівська гімназія - ЗЗСО І-ІІ ст.

Меню сайту
Категорії розділу
текст [67]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Жовтень » 19 » Європейський день боротьби з торгівлею людьми
14:26:01
Європейський день боротьби з торгівлею людьми

Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, від якої страждають чоловіки, жінки та діти, та яка не втрачає актуальності у ХХІ ст. для жодної країни світу, включаючи Україну.

18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом був започаткований Європейський день боротьби з торгівлею людьми як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, небайдужості громадськості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні.

У світі процвітає работоргівля… І це не згадка про страшний період рабства у прадавні часи.

Щорічно тисячі жінок потрапляють у сексуальне рабство. Торгівля жінками з метою сексуальної експлуатації приносить щорічний прибуток у розмірі близько 12 мільярдів доларів злочинцям, які користуються необізнаністю та бідністю жінок.

Серед найголовніших порушень прав людини в сучасному світі актуальним є злочин, який має багато назв – «біле рабство», «торгівля людьми», «контрабанда людьми». За оцінками експертів щорічно 1-2 мільйонів людей стають «живим товаром».

З метою підвищення рівня обізнаності дітей щодо сучасних проявів торгівлі людьми у Гудимівській гімназії було проведено ряд заходів:

- виховна година з елементами тренінгового заняття на тему: "Попередження торгівлі людьми“ (5-6 класи);

Мета - підвищити рівень інформованості про проблему торгівлі людьми, а також звернути увагу на те, що потрібно знати про форми та етапи торгівлі людьми, щоб убезпечити себе або своїх близьких, а також розвіяти міфи та стереотипи від небажаних наслідків.

- мультфільм «Дві маленькі дівчинки» створено в рамках компанії до Міжнародного дня боротьби за відміну рабства (8-9 класи).

«Дві маленькі дівчинки» - це короткометражний анімаційний фільм, заснований на реальних історіях двох молодих дівчат, які були жорстоко обмануті близькими людьми та проти їх волі вивезені за кордон, де змушені були займатися проституцією.

Також були проведені виховні години та бесіди з учнями «Люди не товар», «Безпечне працевлаштування», «Туристична подорож за кордон», «Що таке торгівля людьми і чому вона продовжує існувати?».
Переглядів: 270 | Додав: ljudmila_direktor
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
uCoz